Gradvis åpning av samfunnet

Regjeringen besluttet tidlig i april å åpne samfunnet gradvis og kontrollert. I dag åpner barnehager og i neste uke åpnes deler av skolen.

Vi har respekt for de mange områdene kommuneledelsen må håndtere fortløpende og samtidig planlegge for de nærmeste ukene og månedene.
Fra idrettens side er vi opptatt av å være en medspiller til kommunen i en svært krevende situasjon.

Utendørs idrettsanlegg har vært åpne, under strenge retningslinjer, i Asker siden starten av påsken. Disse retningslinjene gjelder fortsatt. I den gradvise gjenåpningen av samfunnet er det nå hensiktsmessig å se på en gradvis gjenåpning av også innendørs anlegg i kommunen.

Norges idrettsforbund var tidlig ute med fellesidrettslige retningslinjer, som ble utarbeidet sammen med Helsedirektoratet. Nå har også svært mange særforbund utarbeidet koronavettregler og disse har Norges idrettsforbund samlet på ett sted. Sjekk hvilke forholdsregler din idrett må ta for å drive med idrett utendørs eller forberede seg på ved gjenåpning av innendørs idrett.

Vi ser frem til igjen å kunne ønske aktivitetshungrige, vennesøkende barn og unge og tusenvis av frivillige tilbake til alle idrettsarenaer i kommunen – gradvis og kontrollert, og i tett samarbeid med kommuneledelsen.